Segítség. Otthon. Magyarul.

segítség.ma

segítség.ma

Elindult a Segítség.ma

2021. február 17. - Segítség.ma

Elindult a Segítség.ma online felület, melynek célja a határon túli magyarság megsegítése az anyanyelvű egészségügyi ellátás elérésében. A projekt a Magyar Ifjúsági Konferencia kizárólagos tulajdonát képezi.

kepkivagas.JPG

2021.02 15-én egy online sajtótájékoztató keretein belül a MIK elnöke, projektünk vezetője, Veres Márton számolt be arról, hogy a www.segitseg.ma oldal az alábbi funkciókkal elkezdte működését:

  • regisztrált szakemberek keresése hely és szakterület alapján
  • online kapcsolatfelvétel páciens és szakember között
  • szakmai gyakorlati hely keresés a hallgatók számára külhonban
  • online előadások betegedukációs témákban

Jelenleg közel 1200 interakció történt az oldalon és 200 szakember, illetve páciens regisztrált a felületre. A www.segitseg.ma oldalra történő regisztráció egyszerű, gyors, semmiféle kötelezettséggel nem jár és mindenki számára INGYENES, így arra bíztatunk mindenkit, hogy legyen a Segítség.ma közösség tagja!

Márton felhívta a figyelmet arra is, hogy a projekt jelölve lett a Highlights of Hungary (Magyar kiválóságok díja) legjobb 55 kezdeményezése közé. A közönségdíj elnyerése érdekében zajló kampány február 4 és 18. között zajlik, így arra buzdítunk mindenkit, hogy segítse projektünk népszerűsítését egy szavazattal az alábbi oldalra kattintva: https://www.highlightsofhungary.hu/voting .

A sajtótájékoztatón jelen volt Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Innovációért felelős helyettes államtitkára, aki a „társadalmi innováció” kifejezéssel illette a projektet. Gulyás Tibor szerint ez egy nagyon fontos kezdeményezés, ezért is segítette a projekt elindulását.

Felszólalt továbbá Dr. Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztosa is. Szerinte a kárpátaljai magyarság 150 ezres közössége a legveszélyeztetettebb magyar kisebbség. Dr. Grezsa István egy online várandósgondozási projektben működik együtt a Segítség.ma csapatával, amely tavasszal indul.

Pazaurek Piros, a HungarianHub – Magyarok Amerikában elnöke is ismertette a kezdeményezéssel való közös munka lehetséges irányait.

A sajtótájékoztatón jelen volt továbbá szakmai csapatunk összes tagja Felvidékről, Erdélyből és Magyarországról.

kepkivagas_1.JPG

A Segítség.ma közössége nyitott halmaz, így várunk minden szakmai szervezetet és szakembert, aki szeretne részt venni munkánkban és segíteni a határon túli anyanyelvű ellátás minőségének javítását.

endo6.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://segitsegpontma.blog.hu/api/trackback/id/tr5316430404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása