Segítség. Otthon. Magyarul.

segítség.ma

segítség.ma

Az “Egészségre fel!” projektünk utolsó fórumnapját Sárváron rendeztük meg

2022. augusztus 03. - Segítség.ma

A HYCA Nonprofit Kft., az erdélyi Rezidens Orvosok Szövetsége és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért közös, Európai Unió által támogatott programsorozatának utolsó állomásaként Sárvárra látogattunk, és 2022. június 13-án megrendeztük az “Egészségre fel!” hatodik, és egyben záró fórumnapját.  Az eseménynek a Sárvári Turisztikai Technikum épületében található Díszterem adott otthont.

296829087_1734461123554501_2282771921680350999_n.jpg

A programot, ahogy az már megszokott volt, a megnyitóval és a projekt bemutatásával kezdtük. Martina Fanni, a fórumnap moderátora elmondta, hogy milyen lehetőségeket rejt magában a YouthPass bizonyítvány, milyen képességeket tudnak elsajátítani a résztvevők a nap során, illetve ismertette magát a projektet és elmondta, hogy eddig milyen eredményeket értünk el benne. Felhívtuk továbbá a fiatalok figyelmét arra, hogy az augusztus 1-4. között megrendezésre kerülő záróeseményre még van lehetőségük jelentkezni, így ha elnyerte a tetszésüket a közösen eltöltött nap, szeretettel látjuk őket a záró programokon is.

A megnyitót követően a kerekasztal-beszélgetés kezdődött. A panel részese volt Kissné Dr. Niklai Erzsébet, a Szent László Kórház főigazgató asszonya, Dr. Kondora Bálint, a Vas megyei közgyűlés alelnöke, Dr. Drácz Lajos, a Szent László Kórház orvosigazgatója, Szabó Zoltán, Sárvár város alpolgármestere,  illetve Góczán Pál, az ELTE Savaria Egyetemi Központ Hallgatói Önkormányzatának koordinátora. A beszélgetés során a fő hangsúlyt a prevencióra, annak lehetőségeire és fejlődési pontjaira fordítottuk. Nagyon büszkék voltunk rá, hogy a fiatalok kommunikáltak a döntéshozókkal, sikerült az igényeiket is bizonyos szinten felmérni, illetve javaslat is érkezett rekreációs- és sport lehetőségek bővítésére a városban. Sok esetet több szempontból is meg tudtunk vizsgálni, hiszen a panel színes volt a szakterületet tekintve, ezért mindenkinek más jutott eszébe a moderátorunk, Dr. Majtán Máté kérdései kapcsán. Ezúton is köszönjük a tartalmas beszélgetést minden résztvevőnek!

296561587_768945770914818_8207222663776163801_n.jpg

A programot a kvízzel folytattuk. 50, az egészség(ügy)ünket érintő kérdésre vártunk választ a Kahoot! felületén keresztül, és nagy örömünkre a résztvevők közül mindenki részt vett ebben a feladatban. A kvíz első három helyezettje értékes ajándékokban részesült, ezúton is szívből gratulálunk Nekik!

296451414_506164437739043_316840040559429621_n.jpg

A nyeremények átadása után már nem is volt más hátra, mint a csoportmunka. Az előre meghatározott egészségügyi problémákra adtak megoldási javaslatokat a résztvevők kisebb csoportokra bontva. A kerekasztal-beszélgetés és a moderátorunk által feltett kérdések alapján próbáltuk előzetesen felmérni, hogy melyik résztvevőnk mennyire érzi közel magához az egészség(ügy)et, mennyit sportol, van-e tapasztalata kórházi ellátást illetően, vagy van-e a baráti társaságában olyan, aki mentálhigiénés problémákkal küzd. A már előre felmért vélemények és tapasztalatok után örömmel láttuk, hogy milyen konkrét észrevételük van a fiataloknak meghatározott témákkal kapcsolatban, mint például:

  • az orvoselvándorlás
  • a betegedukáció hiánya
  • a digitalizáció, vagy éppen
  • a prevenció hiánya.

A nap zárásaként az iskola diákjait megvendégeltük, és szendvicsebéddel, illetve üdítőkkel kínáltuk őket. A kötetlen beszélgetés során volt alkalmunk visszajelzéseket gyűjteni, és boldogan tapasztaltuk, hogy a gimnazisták is olyan jól érezték magukat az “Egészségre fel!” utolsó fórumnapján, mint mi. :)

Köszönjük a lehetőséget a Sárvári Turisztikai Technikumnak!

A blogbejegyzést Toldi Petra, az "Egészségre fel'" projekt vezetője írta. 

A bejegyzés trackback címe:

https://segitsegpontma.blog.hu/api/trackback/id/tr9317899047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása