Segítség. Otthon. Magyarul.

segítség.ma

segítség.ma

Egészségre fel! Marosvásárhelyen

2022. június 16. - Segítség.ma

Az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetsége, a HYCA Nonprofit Kft. és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért partnerségében, Erasmus+ pályázat keretein belül 2022 március 23-án Marosvásárhelyen szerveztük meg az Egészségre fel! című projekt első erdélyi fórumrendezvényét. Az esemény helyszínéül a nemrégiben átadott marosvásárhelyi Studium HUB konferenciaterme szolgált. 

dsc08647_optimized.jpg

A rendezvényt rövid megnyitó indította, ezt követte a kerekasztal beszélgetés, melyre öt egészségügyi döntéshozó kapott meghívást. A meghívottak közt szerepelt Dr. Vass Levente, Egészségügyi Államtitkár, Studium-Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke, Dr. Finta Hajnal, egyetemi adjunktus, Hargita Megyei Népegészségügyi Igazgatóság volt aligazgatója, Dr. Gáll Zsolt, MOGYTTE Gyógyszerészeti karának dékánhelyettese és Dr. Tubák Nimród, EROSZ elnök. A kerekasztal-beszélgetést Dr. Ladányi Emmánuel, szülész-nőgyógyász rezidens, az EROSZ alelnöke moderálta. A beszélgetés során több fontos kérdést körbejártak meghívottaink, melyekre külön-külön, sokszor a szakterületeiknek megfelelően válaszoltak. A fontosabb kérdéskörök, melyekre szerettünk volna választ kapni döntéshozóinktól a „Mi az ifjúság viszonya az egészségügyhöz, és fordítva?”, a „Milyen szolgáltatások érhetők el könnyen, és mikre van még szüksége a korosztálynak?”, a „Hogyan javíthatók a hiányok? Milyen tényezők befolyásolják ezt a kérdést?”, végezetül a „Létezik-e prevenció a mai egészségügyben az érintett országokban? Hogy lehetne hozzáférhetőbbé tenni a fiatalok számára?”. A beszélgetést a meghívottak nyitottsága hamar átlendítette egy interaktív párbeszéddé, így az addig még kötött, de annál informatívabb diskurzus még érdekesebbé válhatott a hallhatóság számára. Végezetül egy nagyon hasznos, közvetlen, mégis színvonalas kerekasztal beszélgetést zárhattunk. 

dsc08666_optimized.jpg

A kerekasztal beszélgetést egy rövid szünet követte, ahol a résztvevők kávéval, vízzel és egy kis kötetlen társalgással frissíthették fel magukat. Már itt egyre felszabadultabb lett a hangulat, amire szükségünk is volt egy dinamikus folytatás érdekében.

Az esemény második felében Kahoot-kvíz keretein belül egy interaktív beszélgetés indult a résztvevők között. Kezdetben kis csoportokban beszélték meg közösen meglátásaikat az adott kérdések kapcsán, ezt követően a különböző csoportok vitathatták meg véleményüket. Itt lehetőség volt akár az egyéni, akár a csoportos véleményeknek hangot adni. Több témakört is megvitattak a résztvevők, kérdeztük őket a prevencióról, beszéltünk arról, hogy mit látnak megoldásnak az egészségügy és az egészségügyi személyzet hatékonyságának növelése érdekében, valamint szóba került a digitalizáció és az online medicina kérdésköre is. Nagyon sok jó meglátás, fontos hozzászólás és elgondolkodtató vélemény hangzott el a beszélgetés során.

dsc08879_optimized.jpg

Az rendezvény zárásaként egy rövid összegzés és záróbeszéd után a résztvevők diplomákat és kis ajándékdobozkákat kaptak. Itt még nem járt le mindenki számára az esemény, hiszen lehetőségük volt az érdeklődőknek egy állófogadáson is részt venni. 

dsc08839_optimized.jpg

Összegezve az Egészségre fel! marosvásárhelyi fórumrendezvénye egy sikeres és mindenki számára nagyon hasznos eseményként zárult. Mind a résztvevők, mind a kerekasztal-beszélgetés meghívottai részéről pozitív volt a visszajelzés, és hasznosnak ítélték a kezdeményezést.

A blogbejegyzés szövegét az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetsége munkatársai írták. 

A bejegyzés trackback címe:

https://segitsegpontma.blog.hu/api/trackback/id/tr5317859449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása